Ierusalim: Deschiderea ambasadei statului Kosovo

Noul ministru de externe al Kosovo a declarat că ea consideră că deschiderea ambasadei țării sale la Ierusalim este “un acord încheiat”.

Ministrul de Externe Donika Gervalla a fost întrebată despre presiunea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan asupra noului guvern al Kosovo de a reconsidera recenta deschidere a unei ambasade la Ierusalim de către națiunea balcanică.
“Cred că problema ambasadei noastre din Israel este o afacere încheiată. De ce este aceasta o afacere încheiată? Pentru că nu ne putem implica în aventuri diplomatice pentru a reconsidera o problemă care s-a terminat deja”, a declarat Gervalla într-un interviu acordat site-ului de știri online Kallxo.com.
Gervalla a declarat că, Kosovo dorește ”să-și consolideze legăturile cu Israelul”, dar, de asemenea, dorește să aibă “o prietenie bună, legături bune cu Autoritatea Palestiniană”.
Kosovo a stabilit relații diplomatice cu Israelul pe 1 februarie, iar la începutul acestei luni a devenit prima țară europeană și prima țară cu majoritate musulmană care a înființat o ambasadă în partea de vest a Ierusalimului.
Erdogan a cerut statului Kosovo să-și reconsidere decizia într-o scrisoare de felicitare adresată primului ministru Albin Kurti, după preluarea mandatului săptămâna trecută. (Anima News)

Lasă un răspuns