Covid-19: Aprobare europeană pentru un test de depistare ultra-rapid dezvoltat de o companie israeliană

O companie israeliană a primit aprobarea europeană de a implementa testarea rapidă a coronavirusului și este acum pregătită să participe la reluarea călătoriilor internaționale.

Testul SpectraLIT a fost dezvoltat de Newsight Imaging în colaborare cu Chaim Sheba Medical Center.
Acest nou mijloc de control elimină necesitatea unor echipamente de laborator complexe și produce rezultate imediate folosind emisii electromagnetice dezvăluite de eșantioanele de gargară.
Acest test ar permite personalului medical însărcinat în prezent în aeroporturi să colecteze probe nazofaringiene de la călători și să le trimită laboratoarelor, să fie echipate cu o mașină simplă și să ofere rezultate după numai 20 de secunde de analiză.
Sistemul, testat în 36 de spitale din întreaga lume, a primit aprobarea din partea Directivei europene privind dispozitivele medicale pentru o versiune tampon a testului său, care să permită desfășurarea acestuia în întreaga Uniune Europeană.
“Acesta este un pas important în dezvoltarea testării rapide”, a declarat dr. Eyal Zimlichman, director general adjunct al Centrului Medical Sheba, care a contribuit la dezvoltarea tehnologiei.
Potrivit Agenției medicamentelor din SUA (FDA), cu toate acestea, aceste teste sunt “mai puțin sensibile decât testele moleculare tipice efectuate în laborator.”
“SpectraLIT atinge o precizie relativ ridicată – 70 până la 80%”, spune dr. Zimlichman și acuratețea sa “este probabil să crească în timp”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns