Israel: Benjamin Netanyahu nu mai are la dispoziție decât cinci zile pentru a forma o coaliție

Negocierile continuă între diferitele partide care încearcă să îl scoată din funcție pe actualul prim ministru israelian Benjamin Netanyahu.

În „tabăra schimbării”, provocarea promite să fie dificilă, întrucât ideologiile politice sunt atât de îndepărtate: spectrul include partidul de extremă stânga, partidului Meretz, apărător al unei soluții cu două state, partidul de dreapta Yamina, în favoarea anexării teritoriilor în Cisiordania și partidul arab antisionist Ra’am.
Liderul partidului Noua Speranță, Gideon Saar, a vorbit marți cu liderul Yamina, Naftali Bennett, pentru a forma un grup parlamentar comun pentru a-și îmbunătăți șansele de a negocia cu partidele de stânga.
La rândul său, primul ministru încearcă să blocheze planurile de negociere ale partidelor de opoziție, pentru a nu reușă să formeze o coaliție.
Numirea de scurtă durată a unei rude a lui Netanyahu, Ofir Akunis, în funcția de ministru al Justiției, în încercarea de a slăbi opoziția, a fost doar temporară.
Benny Gantz, liderul partidului Albastru Alb și rival al lui Binyamin Netanyahu, tocmai a preluat funcția.
Cu toate acestea, liderul Likud continuă să se lupte și chiar recent a vorbit cu liderul partidului Ra’am, Mansour Abbas, cu scopul de a-i oferi postul de vicepreședinte al Knessetului (Parlamentul israelian).

Lasă un răspuns