New York: Patru sinagogi vandalizate în Bronx

Patru sinagogi din cartierul Riverdale din Bronx (New York), au fost vandalizate într-o singură noapte, relatează Jewish Telegraphic Agency.

Ferestrele Centrului Evreiesc Riverdale, sinagogi conservatoare Adath Israel, precum și cele ale Young Israel și mișcării Habad, au fost spulberate de pietre.
Niciun suspect nu a fost încă arestat.
Prezența poliției va fi acum consolidată în jurul sinagogilor, potrivit guvernatorului New York, Andrew Cuomo.
„Un atac asupra unei sinagogi este un atac asupra tuturor sinagogilor, a tuturor instituțiilor evreiești și a tuturor lăcașurilor de cult”, se arată într-un e-mail de la Riverdale Jewish Community Parteneriat, un grup comunitar evreu.
„Ne vom opune ferm urii și vom continua să fim mândri că suntem evrei, să ne angajăm în activitățile noastre personale, instituționale și comunitare și să ne sprijinim reciproc”, se mai menționează în e-mail.
Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și examinate de Serviciul de Securitate care protejează sinagogile, se vede un suspect care a vandalizat alte două sinagogi la începutul săptămânii.
“Suntem îngrijorați de faptul că instituțiile evreiești sunt vizate pentru a treia oară consecutiv într-o săptămână”, a scris directorul Serviciului de Securitate Națională, Evan Bernstein, într-un comunicat.
“Relatările martorilor oculari raportate de echipele noastre, împreună cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că suspectul avea o dorință clară de a face rău comunității evreiești”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns