Tragedia de pe muntele Meron: Un tată, el însuși supraviețuitor, mulțumește ofițerului arab israelian care i-a salvat fiul

Rami Alwan, un polițist arab israelian, i-a salvat pe rabinul Avigdor Hayut și pe fiul său, Shmuel, joi, în timpul busculadei de pe muntele Meron, tragedie în care în care au murit 45 de persoane și alte 150 au fost rănite.

“Rami nu m-a întrebat de care partid saugrupare iudaică aparțin sau dacă sunt beduin sau arab. Rami ne-a salvat”, a spus Avigdor, al cărui fiu mai mare, Yedidia, de 13 ani, a murit în timpul dezastrului.
Polițistul l-a vizitat pe Avigdor și familia sa în casa lor din orașul religios Bnei Brak, unde au deplâns împreună pierderea lui Yedidia fiul cel mare al familiei.
Rabinul Avigdor Hayut i-a mulțumit lui Rami Alwan „din suflet” pentru că i-a salvat copilul, parafrazând fraza talmudică conform căreia „cine salvează o viață, salvează lumea”.
“Oricine salvează un suflet în Israel este ca salvarea întregii lumi. Rami, tu mi-ai salvat copilul și pentru mine ai salvat întreaga lume”, a spus el.
Avigdor Hayut a vorbit despre momentul în care Alwan a reușit să-l salveze pe fiul său Shmuel din haos.
“Eram la pământ cu toată masa de oameni deasupra noastră. Fiul meu era în dreapta mea, iar fiul meu cel mare era la câțiva metri de noi […] L-am văzut pe Alwan și mi-a strigat.: ‘Dă-mi o mână, te voi trage”, dar i-am spus:’ Salvați-mi copilul”.
Alwan a mărturisit, de asemenea, că ceea ce a trecut a fost dificil de descris și că nimic nu l-ar fi putut pregăti pentru această tragedie.
“Este greu să explic în cuvinte ce s-a întâmplat acolo. În mijlocul tuturor țipetelor, m-am apropiat de Avigdor și el mi-a spus: „Salvați-mi copilul”, a spus Alwan.
“Am încercat să-i scot pe amândoi, apoi a intrat un alt ofițer. Eram împreună și am reușit să-i salvăm. Toată lumea țipa, era haos”, a spus el.
Hayut s-a dus la locul pelerinajului pentru a sărbători Lag B’Omer, alături de fiii săi Shmuel și Yedidia, și de prietenul lui Yedidia, Moshe Levy, de 14 ani.
Yedidia și Moshe și-au pierdut viață în tragedia care a cutremurat Israelul ți întreaga lume.
Printre victime se numără o duzină de copii și adolescenți, precum și tineri tați și rabini.

Lasă un răspuns