Polițiști răniți în continuarea confruntărilor din Ierusalim

Poliția israeliană și forțele poliției de frontieră au fost staționate sâmbătă seara în întregul oraș vechi al Ierusalimului, permițând la aproximativ 75.000 de musulmani să se roage la Moscheea Al Aqsa de pe Muntele Templului.

În cursul serii, ofițerii de poliție au fost atacați pe strada Haguy, iar doi suspecți au fost arestați.
În apropiere, pietrele au fost aruncate asupra ofițerilor de poliție, iar un ofițer a fost rănit la față. Un suspect a fost arestat.
Abu Ubaidah, un purtător de cuvânt al aripii militare a grupului terorist Hamas, a publicat un anunț special, afirmând: „Salutăm oamenii puternici din Ierusalim și Moscheea Al Aqsa și le spunem că, comandantul Mohammed Deif le-a promis – și el nu își va încălca promisiunea”.
Între timp, procurorul general israelian Avichai Mandelblit intenționează să apeleze la Curtea Supremă cu o cerere de întârziere a discuției care fusese planificată pentru luni cu privire la evacuarea caselor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim.
Vineri seara au izbucnit revolte pe Muntele Templului, după ultima vineri de Ramadan.
Sute de credincioși musulmani au declanșat artificii și au aruncat cu pietre, sticle și alte obiecte către forțele de ordine israeliene, care au răspuns folosind metode de dispersare a revoltelor. Douăzeci de polițiști au fost răniți, dintre care unul este în stare moderată.
Semiluna Roșie a raportat că 205 arabi au fost răniți în Ierusalim, inclusiv o persoană aflată într-o stare gravă. (Anima News)

Lasă un răspuns