Președintele Autorității Palestiniene (AP), Mahmoud Abbas, a declarat la televizor că „salută poziția fermă a poporului palestinian la Ierusalim”.

„Guvernul israelian este responsabil pentru evenimentele de la Ierusalim și consecințele lor. Terorismul coloniștilor ne încurajează doar”, a spus el.
Mahmoud Abbas a cerut comunității internaționale să „își asume responsabilitățile și să pună capăt agresiunii împotriva poporului palestinian și a locurilor sale sfinte”.

Amenințări din partea Hamasului și a Jihadului Islamic

La rândul său, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a avertizat Israelul cu privire la „consecințele confruntărilor de pe Muntele Templului „, și a spus că „a vorbit cu diferite organizații pentru a pune capăt atacului asupra credincioșilor musulmani”.
De asemenea, un purtător de cuvânt al Hamas la Ierusalim a afirmat că Israelul va plăti prețul pentru agresiunea sa și încălcarea dreptului palestinienilor de a se ruga la Moscheea Al-Aqsa „.
„Inamicul trebuie să se aștepte la un răspuns care poate veni în orice moment”, a proclamat liderul Jihadului Islamic.
Zeci de palestinieni și trei polițiști israelieni au fost răniți vineri în confruntări de pe Muntele Templului din Ierusalim, pe fondul tensiunilor sporite din Orașul Sfânt.
Tot în Ierusalimul de Est, tensiunile sunt foarte mari în cartierul Sheikh Jarrah, unde au avut loc demonstrații în fiecare seară, timp de o săptămână, pentru a protesta împotriva unei eventuale evacuări a familiilor palestiniene. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s