Nave de război iraniene traversează Atlanticul și se îndreaptă spre Venezuela

Un distrugător iranian și o navă de sprijin navighează în prezent în Oceanul Atlantic “într-o misiune departe de Republica Islamică”, a anunțat televiziunea de stat iraniană, fără a oferi mai multe informații despre destinația finală a navelor.

Călătoria distrugătorului iranian “Sahand” și a navei de sprijin pentru culegerea de informații “Markran” are loc în contextul în care presa americană susține că ambele nave se îndreaptă spre Venezuela.
Navele au plecat luna trecută din portul sud-iranian Bandar Abbas, a declarat amiralul Habibollah Sayyari, adjunctul șefului armatei iraniene. El a descris misiunea lor ca fiind “cea mai lungă și mai dificilă călătorie a marinei iraniene de până acum”.
Televiziunea de stat iraniană a difuzat un scurt clip cu distrugătorul navigând prin mările agitate ale Atlanticului. Videoclipul a fost probabil filmat de pe nava de sprijin “Markran”.
“Marina își îmbunătățește capacitatea de navigație și își dovedește sustenabilitatea pe termen lung în mările potrivnice și în condițiile meteorologice dure din Atlantic”, a declarat Sayyari, adăugând că navele de război nu vor face escală în niciun port în timpul misiunii.
La începutul acestei luni, incendiile au scufundat cea mai mare navă de război iraniană, nava “Kharg”, lungă de 679 de metri, în timp ce efectua exerciții de antrenament.
Acesta a fost folosit în trecut pentru a realimenta alte nave iraniene pe mare. Oficialii nu au oferit încă o explicație pentru cauza incendiului.
Călătoria neobișnuită a navelor iraniene are loc înainte de alegerile prezidențiale din 18 iunie, în cadrul cărora alegătorii vor alege un succesor al președintelui Hassan Rouhani. (Anima News)

Lasă un răspuns