Israel: Formarea unei comisii de anchetă de stat privind dezastrul de la Muntele Meron, prezentată astăzi, duminică, guvernului

Guvernul israelian se va întruni astăzi, duminică, pentru a lua o primă decizie majoră – formarea unei comisii de anchetă de stat privind dezastrul de pe Muntele Meron, în conformitate cu cererile familiilor îndoliate, relatează Channel 12.

45 de persoane, printre care mulți copii, și-au pierdut viața pe 29 aprilie într-o uriașă debandadă în timpul unui pelerinaj la mormântul rabinului Shimon Bar Yohai, pelerinaj care a reunit zeci de mii de evrei ortodocși pentru a celebra sărbătoarea Lag Baomer.
Prima propunere care va fi supusă aprobării guvernului este înființarea unei comisii de anchetă, care va fi, de asemenea, autorizată să facă recomandări care să vizeze foști oficiali guvernamentali.
Potrivit canalului de știri, se așteaptă ca președintele Înaltei Curți de Justiție să îl numească pe judecătorul Eliakim Rubinstein, fost vicepreședinte al Curții Supreme, în fruntea comisiei, o numire care ar putea înfuria partidele religioase, care nu sunt de acord cu abordarea sa față de religie și față de ultraortodocși.
Până în prezent, opt persoane – inclusiv doi ingineri și doi șefi ai Centrului pentru dezvoltarea și conservarea locurilor sfinte, care face parte din Ministerul Afacerilor Religioase – au fost interogate de poliție sub suspiciunea de a fi provocat moartea prin neglijență. (Anima News)

Lasă un răspuns