Israel: Deoarece țările lor nu recunosc Ierusalimul drept capitală a a statului evreu, ambasadorii Franței și Germaniei au boicotat un eveniment organizat la cancelaria SUA din Ierusalim / Ambasada României a fost prezentă

Ambasadorii german și francez în Israel au boicotat sărbătorile de 4 iulie la ambasada SUA din Ierusalim, a relatat marți site-ul de știri Ynet.

Ceremonia a avut loc în cinstea Zilei Independenței SUA, iar ambasadorii în cauză au ales să nu participe pentru că țările lor nu recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului.
Potrivit Ynet, la eveniment au participat doar reprezentanți din România, Marea Britanie, Kosovo, Australia, Norvegia și Canada.
Fostul președinte american Donald Trump a mutat ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim la jumătatea anului 2018, după ce a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului la sfârșitul anului 2017.
Majoritatea ambasadelor din Israel sunt situate în orașul Tel Aviv, pentru a nu devansa rezolvarea conflictului dintre palestinieni și israelieni, în special în ceea ce privește statutul Ierusalimului, care se numără printre cele mai spinoase probleme.
La sfârșitul lunii iunie, Honduras și-a deschis ambasada în Israel la Ierusalim, după ce timp de mai multe decenii a funcționat la Tel Aviv, devenind astfel a patra țară din lume care face acest lucru. (Anima News)

Lasă un răspuns