Israel/Coronavirus: Peste 7.700 de cazuri noi pentru a patra zi consecutivă, scădere a numărului de pacienți în stare gravă (minister)

Pentru a patra zi consecutivă, numărul persoanelor depistate pozitiv la coronavirus a depășit joi pragul de 7.700 de persoane, în condițiile în care guvernul a aprobat oficial vineri inocularea celei de-a treia doze de vaccin anti-covidian pentru persoanele de peste 40 de ani.

Potrivit celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătății, publicate vineri, joi au fost înregistrate 7.716 cazuri noi, în timp ce numărul pacienților în stare gravă se ridică acum la 579, o cifră mai mică decât cea din ultimele două zile.
Rata de pozitivitate pentru ziua de joi a fost de 5,4%, similară cu cea din ultimele zile.
Dimineața, Ministerul Sănătății a anunțat că directorul său general, Nachman Ash, a aprobat administrarea unei a treia doze de vaccin pentru toți israelienii cu vârsta de peste 40 de ani.
În total, în Israel au fost înregistrate peste 970.000 de infecții, dintre care peste 6.700 de decese. Peste 5,4 milioane de persoane au primit două doze de vaccin, adică 58% din populație, iar aproximativ 1,2 milioane au primit o a treia doză. (Anima News)

Lasă un răspuns