SUA: Bărbatul care a amenințat că va pune o bombă la Capitol Hill s-a predat

Un bărbat care a amenințat că va detona o bombă pe Capitoliul din Washington s-a predat poliției, punând capăt unei confruntări care a durat ore întregi.

Suspectul, un aparent extremist de dreapta identificat de autorități ca fiind Floyd Ray Roseberry din Carolina de Nord, transmitea în direct pe rețelele de socializare din camionul său, atacându-i pe președintele Joe Biden și pe democrați, avertizând asupra unei “revoluții” și plângându-se de guvernul american și de politica sa în Afganistan.
El afirmase, de asemenea, că alte patru seturi de explozibili sunt pregătite la Washington și că acestea vor fi detonate, împreună cu bomba sa, dacă poliția va folosi forța mortală împotriva sa.
O mare parte din complex a fost izolată în timp ce ofițerii și agenții FBI negociau cu șoferul, despre care poliția a spus că părea să aibă un detonator în mână.
Drama s-a încheiat după patru ore.
“A ieșit din vehicul și s-a predat, iar unitățile tactice care se aflau în apropiere l-au luat în custodie fără incidente”, a declarat presei șeful poliției Capitoliului american, Thomas Manger, potrivit AFP.
O percheziție ulterioară efectuată de forțele de ordine nu a găsit nicio bombă în vehiculul parcat pe trotuarul de lângă Biblioteca Congresului, “dar posibile materiale pentru fabricarea unei bombe au fost colectate din camionetă”, a precizat USCP într-un comunicat.
Manger a declarat că nu este clar care au fost motivele lui Roseberry.
Un oficial de la Casa Albă a declarat că Biden a fost informat cu privire la acest incident. (Anima News)

Lasă un răspuns