Cisiordania: Șase organizații ale “Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei” declarate teroriste de ministrul israelian al Apărării

Șase organizații aparținând Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP) din Cisiordania (Iehuda și Shomron) au fost declarate teroriste, potrivit unui ordin semnat de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz,, a anunțat vineri biroul acestuia.

Declarația vine la finalul unei operațiuni comune a Shin Bet (Serviciul israelian de securitate internă) și a Biroului național israelian pentru combaterea finanțării terorismului (NBCTF).
Potrivit comunicatului, aceste grupuri constituie o rețea de organizații clandestine active pe scena internațională care urmărește să sprijine activitățile FPLP și să promoveze obiectivele sale.
Printre acestea se numără comitetele de femei (UPWC), Asociația pentru sprijinirea deținuților și drepturile omului ADDAMEER, Centrul Bisan pentru cercetare și dezvoltare, Organizația Al-Haq și Uniunea comitetelor de muncă agricolă (UAWC).


    “Aceste grupuri au funcționat oficial ca organizații de protecție civilă, dar în practică aparțin PFLP, al cărui scop este distrugerea Israelului prin acte teroriste”, se arată în declarație. (Anima News)

    Lasă un răspuns