Israelul aprobă construcția a 1.300 de locuințe în teritoriile palestiniene

Israelul a dat undă verde construcției a 1.300 de locuințe palestiniene în zona C din Cisiordania. Această decizie este un ecou al anunțului de săptămâna trecută privind construcția a 3.000 de locuințe în așezările evreiești din Cisiordania.

În justificarea acestei măsuri, guvernul a explicat că a dorit să adopte o abordare echilibrată care să atenueze tensiunile cu Statele Unite, care se opun construcțiilor evreiești în Cisiordania, și în același timp să liniștească aripa stângă a coaliției guvernamentale.
Cu toate acestea, palestinienii și grupurile de apărare a drepturilor omului au susținut că numărul de unități care vor fi construite acoperă doar o mică parte din nevoile populației.
Un oficial israelian din domeniul securității, care a vorbit sub protecția anonimatului, a confirmat aprobarea construirii locuințelor, subliniind în același timp că locuințele existente construite fără autorizație nu vor fi distruse.
Potrivit unui reportaj difuzat săptămâna trecută de canalul 12 al televiziunii israeliene, guvernul condus de ministrul Apărării Benny Gantz ar avea ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață ale palestinienilor în schimbul calmului în teritorii.
Alocarea câtorva mii de permise de muncă pentru palestinienii din Cisiordania face, de asemenea, parte din această strategie. (Anima News)

Lasă un răspuns