Premierul israelian: Pastilele anti-Covid de la Pfizer vor ajunge miercuri

Premierul israelian Naftali Bennett a confirmat marți că se așteaptă ca Israelul să primească miercuri un prim transport al primului medicament anti-COVID aprobat de Pfizer.

Israelul va deveni astfel prima țară din afara Statelor Unite care va primi acest tratament.
Ministerul israelian al Sănătății a acordat duminică o aprobare de urgență pentru medicamentul oral Paxlovid, care a demonstrat o reducere de aproape 90% a spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu cele mai mari șanse de a suferi de boli grave.
Canalul 12 a relatat sâmbătă că Israelul a finalizat un acord pentru a cumpăra aproximativ 100.000 de pastile, adăugând că premierul Naftali Bennett s-a întâlnit cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla, în weekend pentru a finaliza afacerea.
Pastila anti-COVID va fi disponibilă gratuit în Israel pentru cei mai expuși la risc, se arată în raport.
În plus, Naftali Bennett a vorbit cu reporterii despre noile reguli de carantină.
Conform noilor norme, persoanele complet vaccinate și expuse la o variantă a coronavirusului vor trebui să fie puse în carantină doar până când vor fi testate negativ la un test PCR. Persoanele nevaccinate vor trebui să rămână în carantină timp de șapte zile și să fie testate în prima și ultima zi.
”Am văzut ce se întâmpla în străinătate și ne-am dat seama că, dacă am fi rămas la ceea ce făceam în ceea ce privește politica de carantină, ne-am fi aflat într-o situație de izolare care ar fi afectat între 1 și 2 milioane de persoane”, a spus premierul.
El a adăugat, de asemenea, că decizia țării de a restricționa călătoriile și de a împiedica intrarea în țară a cetățenilor străini, a adus cinci săptămâni de răgaz înainte de răspândirea variantei Omicron și va permite economiei să continue să funcționeze.
“Scopul nostru este de a menține economia deschisă, piața și magazinele deschise cât mai mult posibil, fără a solicita spitalele peste capacitatea lor. Dacă am fi vrut, am fi putut trece la lockdown, dar nimeni nu vrea să facă asta”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns