Israel: Proiectul de robotică al armatei israeliene la gardul de la granița cu Fâșia Gaza a fost amânat

Ofițeri din cadrul Comandamentului de Sud al armatei israeliene au declarat presei israeliene că proiectul de robotică pentru dezvoltarea unor dispozitive capabile să localizeze și să atace teroriștii de la granița cu Gaza nu a progresat conform planului.

Proiectul include dezvoltarea de capacități de observare, folosind quadrotoare pentru a colecta informații de-a lungul gardului de frontieră și pentru a efectua atacuri dacă este necesar, precum și vehicule controlate de la distanță care patrulează gardul pentru a detecta orice infiltrare suspectă.
Deși Comandamentul de Sud s-a lăudat public cu acest proiect în vara anului trecut, unii ofițeri citați de Jerusalem Post au declarat că “dificultățile tehnologice întârzie progresul și există opinii diferite cu privire la modul de rezolvare a acestora, ceea ce nu permite ca situația să avanseze”.
Proiectul, denumit “Smart and Lethal Border”, se află în prezent în faza de dezvoltare. Industriile de apărare sunt mobilizate alături de corpurile de armată relevante”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, reacționând la declarațiile ofițerilor din Comandamentul de Sud.
“Trebuie remarcat faptul că unele dintre elementele dezvoltate în cadrul proiectului au fost deja implementate. Este o operațiune inovatoare și complexă care are ca scop consolidarea securității frontierelor statului evreu prin mijloace tehnologice. Chestiunile legate de calendar, buget și procesul decizional sunt definite cu Ministerul Apărării, așa cum se întâmplă cu orice proiect de acest tip”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns