Iran: Cel mai murdar om din lume” a murit la scurt timp după ce s-a spălat pentru prima dată în ultimele decenii

“Unchiul Haji”, cunoscut de presa internațională drept “cel mai murdar om din lume”, datorită faptului că nu a mai făcut baie de mai bine de 60 de ani, a murit la vârsta de 94 de ani, îmbolnăvindu-se la scurt timp după prima sa baie, a anunțat presa iraniană.

Haji, un locuitor din Dezh Gah, în provincia Fars din sudul Iranului, evita să mănânce alimente proaspete și credea că se va îmbolnăvi dacă va face baie și că a fi curat este în detrimentul sănătății, a declarat șeful districtului pentru IRNA din Iran.
“Unchiul Haji avea o față asemănătoare cu cea a unui om al cavernelor și chiar și oamenii obișnuiți credeau că are aproape un secol”, a scris agenția de știri iraniană Fars.
Potrivit agenției iraniene de știri Tasnim, Haji își tăia în mod regulat barba prin ardere, în timp ce folosea o oglindă de mașină pentru a se vedea.
Dormea într-o “groapă ca un mormânt”, iar pe timpul iernii locuia într-o colibă simplă cu patru pereți, construită pentru el de săteni.


    Locuitorii din zonă îl respectau pe el și decizia sa de a evita curățenia, dar în urmă cu câțiva ani un grup de tineri a încercat să-l ducă la râu pentru a înota. Când și-a dat seama că voiau să-l îmbăieze, a sărit din mașină și a fugit.
    În cele din urmă, acum câteva luni, sătenii l-au convins să facă o baie.
    La scurt timp s-a îmbolnăvit și a murit. (Anima News)

    Lasă un răspuns