Iordania: Nunta prințului moștenitor captivează mulțimile (VIDEO)

Focuri de artificii, spectacole aeriene, concerte și un val de emoție pe rețelele de socializare: Iordania vibrează de o atmosferă festivă rară, în preajma nunții prințului moștenitor Hussein ben Abdallah cu saudita Rajwa Al-Saif.

Joi, convoiul de vehicule roșii al familiei regale hașemite, rezervat pentru ocazii speciale, va străbate străzile capitalei Amman pentru a-i însoți pe miri, ambii în vârstă de 28 de ani.
Ceremonia din acest aliat occidental va atrage invitați de marcă precum prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, și regele Olandei, Willem-Alexander.
Curtea regală a postat pe YouTube un videoclip care o arată pe mama lui Hussein, regina Rania, și pe surorile sale, prințesele Salma și Iman, cântând și dansând cu invitații la petrecerea nupțială.

Unirea prințului a interesat foarte mult presa italiană, care a relatat că o a doua sărbătoare va avea loc și în Sardinia, zece zile mai târziu.
Această ceremonie a provocat furia ecologiștilor, care au afirmat că un “pavilion enorm” a fost construit pentru această ocazie “într-o zonă protejată”.
Dar familia regală a reacționat dezmințind informația în cotidianul Il Messaggero și asigurând că festivitățile vor avea loc exclusiv la Amman.
“Hussein este prima mea bucurie, fiul meu cel mare. Ca orice mamă, am visat de mult timp la nunta lui (…) Hussein este fiul vostru, voi sunteți familia lui și aceasta este nunta voastră”, a declarat regina într-un discurs adresat iordanienilor.
Astfel de sărbători, obișnuite în familiile regale occidentale, sunt rare în lumea arabă, unde monarhiile conservatoare rareori împărtășesc detaliile vieții lor private.
Hussein ben Abdallah, fiul cel mare al regelui Abdallah al II-lea, a fost desemnat moștenitor al tronului la vârsta de 15 ani. Tânărul, care a primit o educație occidentală, împărtășește fotografii din drumeții, antrenamente militare și recepții regale pe contul său de Instagram, care are patru milioane de urmăritori. (Anima News)

Lasă un răspuns