Rusia va deschide o filială a ambasadei sale la Ierusalim

Rusia va construi o filială a ambasadei sale la Ierusalim, în baza unui acord cu orașul, a confirmat Ministerul rus de Externe.

Acordul se referă la un teren disputat din vestul Ierusalimului, despre care orașul a convenit că va aparține oficial Rusiei. Deschiderea este programată să aibă loc în termen de cinci ani, dar ar putea fi amânată până la zece.
“La 18 mai, Federația Rusă și municipalitatea Ierusalimului, cu asistența Ambasadei Rusiei și a Ministerului israelian al Afacerilor Externe, au semnat un acord de reglementare și protocolul său privind clarificarea granițelor și a suprafeței terenului rusesc din Ierusalimul de Vest”, se arată într-un comunicat al diplomației ruse.
“Presupunem că terenul menționat va fi utilizat, în special, pentru construirea unui complex de clădiri și structuri care să răspundă nevoilor filialei Secției Consulare a Ambasadei Rusiei în Israel. Considerăm că această măsură servește pe deplin intereselor de consolidare a relațiilor prietenești și multifațetate dintre Rusia și Israel și că este în conformitate cu angajamentul de neclintit al țării noastre față de o soluționare justă a problemei Orientului Mijlociu”, se arată în declarație.
Conform cotidianului ”Israel Hayom” (”Israel astăzi”), Ministerul rus de Externe s-a angajat să înființeze filiala ambasadei în complexul de parcări Maalot din centrul Ierusalimului.

    Deschiderea ar trebui să dureze cinci ani, dar ar putea fi amânată la zece.

    Potrivit unui document consultat de ziar, Primăria din Ierusalim a acceptat să dea Rusiei proprietatea unui teren de 100 de metri lungime care ar urma să servească drept pasaj spre noul sediu.
    Acordul include, de asemenea, un angajament din partea orașului de a evita exproprierea zonei pentru proiectul de tramvai, ceea ce ar însemna schimbarea traseului liniei.
    De asemenea, Ierusalimul nu ar cere misiunii diplomatice să plătească taxe restante, potrivit raportului.
    Noua filială va oferi servicii consulare și va include reședințe diplomatice, ceea ce înseamnă că statutul său va fi mai mare decât cel al unui consulat.
    Surse familiarizate cu această chestiune au dezvăluit că ceremonia de semnare la Primărie a avut loc în luna mai, de Yom Yerushalayim (Ziua Ierusalimului), după șase luni de negocieri complexe. Ministrul israelian de Externe, Eli Cohen și Moshe Lion, primarul capitalei israeliene, au fost prezenți în acea zi, alături de ambasadorul rus în Israel, Anatoli Viktorov, și alți oficiali diplomatici. (Anima News)

      Din dreapta: Anatoly Viktorov, Moshe Leon și trimisul special Serghei Makarov

      Lasă un răspuns