Atac cu drone ucrainiene dejucat la Moscova, aeroportul internațional închis pentru scurt timp (VIDEO)

Un atac nocturn cu drone ucrainene asupra Moscovei a fost dejucat în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără victime, iar aeroportul internațional din capitală a fost închis pentru scurt timp, au anunțat duminică autoritățile ruse.

“Dronele ucrainene au atacat noaptea trecută. Fațadele a două turnuri de birouri din oraș au fost ușor avariate. Nu s-au înregistrat victime sau răniți”, a explicat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe Telegram.
Atacul, efectuat de un total de trei drone, a fost dejucat, a precizat Ministerul rus al Apărării, adăugând că una a fost doborâtă, iar celelalte două, “neutralizate de războiul electronic”, s-au prăbușit într-un complex de clădiri.
Aeroportul internațional Vnukovo, în sud-vestul Moscovei, a fost închis pentru scurt timp traficului și zborurile au fost deviate, a precizat agenția rusă de presă TASS, citând “serviciile aviatice”, înainte de a anunța că acestea vor fi reluate la scurt timp.
Atacurile asupra Moscovei și a zonei înconjurătoare, situată la aproape 500 de kilometri de frontiera ucraineană, au fost destul de rare de la începutul conflictului, în februarie 2022, până când au avut loc mai multe incursiuni cu drone în 2023.
Cel raportat duminică este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu drone, inclusiv unul împotriva Kremlinului și a orașelor rusești din apropierea graniței cu Ucraina, pe care Moscova îl atribuie Kievului.
La începutul lunii iulie, Rusia a afirmat că a doborât cinci drone ucrainene care perturbaseră deja operațiunile de pe aeroportul Vnukovo. (Anima News)

Lasă un răspuns