Australia: Mai mult de jumătate dintre studenții evrei își ascund identitatea (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

64% dintre studenții evrei de la Universitatea Evreiască din Australia au declarat că au avut parte de antisemitism în timpul studiilor, potrivit unui nou sondaj publicat recent în numele Federației Sioniste din Australia, în cooperare cu Uniunea Studenților Evrei din Australia și Organizația Sionistă Mondială.

Potrivit sondajului, mai mult de jumătate dintre ei chiar își ascund în mod regulat identitatea evreiască.
Alyssa Foster, președinta Uniunii Studenților Evrei din Australia, a declarat că “datele confirmă ceea ce văd în fiecare zi. Universitățile noastre i-au dezamăgit în mod clar pe studenții evrei, determinându-i pe mulți dintre ei să simtă nevoia de a-și ascunde identitatea”.
Ea și-a exprimat, de asemenea, speranța că “aceste date alarmante vor stimula acțiunea și se vor asigura că studenții evrei primesc recunoașterea și reprezentarea pe care o merită”.
De asemenea, sondajul indică faptul că studenții evrei evită să raporteze incidentele antisemite, din cauza lipsei de reacție.
Hali Bartz-Rix, de la Organizația Sionistă Mondială, a avertizat că “aceste cifre servesc drept avertisment. Creșterea antisemitismului în Australia este un semnal de alarmă care necesită acțiuni imediate pentru a evita consecințe mai grave”.
Săptămâna trecută, o svastică nazistă de mari dimensiuni a fost desenată pe o stradă aglomerată din Victoria, Australia, potrivit unui comunicat de presă emis de Anti-Defamation Commission (ADC), o organizație dedicată combaterii urii. (Anima News)

Lasă un răspuns