Liderul Hezbollah către ministrul israelian al Apărării: “Dacă declarați război Libanului, vă veți întoarce în epoca de piatră” (Text, Audio)

Ascultă articolul !

Liderul libanez al Hezbollah, Hassan Nasrallah, l-a avertizat pe ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, că dacă Israelul va intra în război cu Libanul, va fi “dus înapoi în epoca de piatră”.

Aceste remarci se referă la declarația lui Yoav Gallant făcută în iunie anul trecut, în timpul unei vizite la frontiera de nord: “Dacă Hezbollah face o greșeală și începe un război împotriva Israelului, îl vom lovi puternic și vom trimite Libanul înapoi în Epoca de Piatră”.
Vorbind cu ocazia “Zilei victoriei în cel de-al doilea război din Liban”, Nasrallah a declarat: “Armata israeliană se află astăzi în cea mai gravă stare a sa. Lipsa de încredere dintre soldați și comandanții lor, lipsa de încredere dintre armată și eșalonul politic, reticența de a se sacrifica, lipsa de motivație pentru a servi în unitățile de luptă, toate acestea se înrăutățesc.
“Nu au o armată cu adevărat puternică și legendară; forța ei stă în forțele aeriene. Adevărata lovitură pentru armată va veni doar dacă va fi adoptată noua lege privind recrutarea extremiștilor religioși”, a continuat el, referindu-se la amenințarea rezerviștilor israelieni de a intensifica mișcarea de dezertare dacă va fi adoptat controversatul text care îi scutește de recrutare pe ultrareligioși.
Nasrallah a adăugat că “din 2006, am asistat la o schimbare a conceptului de securitate, asistăm la o apărare pasivă și activă, fie că este vorba de adăposturi sau de interceptarea rachetelor. Efectuăm exerciții pe frontul intern pentru a vedea dacă Israelul este pregătit pentru război și îi puteți auzi chiar pe generalii israelieni spunând că frontul nu este pregătit”. (Anima News)

Lasă un răspuns